Forum Otvorene javne nabavke u Bosni i Hercegovini

Adresa:

Vladislava Skarića 5, 71000 Sarajevo

Na forumu Otvorene javne nabavke u Bosni i Hercegovini bit će predstavljeni rezultati projekta Otvorene javne nabavke u BiH, koji su direktno vezani za Akcioni plan za borbu protiv korupcije. Cilj foruma je da otvorimo diskusiju o važnosti saradnje svih segmenata društva, djelujući u zajedničkom cilju: unapređenje sistema javnih nabavki u BiH kroz jačanje transparentnosti i aktivnu ulogu privatnog sektora i civilnog društva.

Smatramo da je borba protiv korupcije moguća jedino uz koordiniranu akciju i saradnju svih segemata društva, u kojem su otvoreni dijalog i partnerski odnos između vlasti, poslovnog sektora i civilnog društva neophodni za uspjeh. Namjera nam je da na jednom mjestu okupimo istaknute predstavnike bh. društva i otvorimo diskusiju na temu zajedničke borbe protiv korupcije. 

Forum će okupiti domaće i strane eksperte iz oblasti antikorupcije, predstavnike vlasti, poslovnog sektora, nevladinih organizacija i međunarodne zajednice.  

Forum organizuju Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), Centar za društvena istraživanja Analitika i Centar za zastupanje građanskih interesa (CPI) iz Sarajeva, a održat će se 9. juna 2016. u hotelu Europe u Sarajevu, sa početkom u 10 sati.

Kompletan program foruma možete pronaći OVDJE.

 

 
Teme: Transparentnost i otvorena vlast
Programi: Javna uprava