Arhiviranje podataka prikupljenih u projektima Regionalnog programa za promociju istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP)

Podaci prikupljeni u društvenim istraživanjima imaju veliku vrijednost, ne samo za primarnu obradu, veći i za provođenje sekundarnih analiza. Međutim, oni često ostaju u posjedu istraživača koji su provodili istraživanje i nisu dostupni široj istraživačkoj zajednici, te tako ostaju nedovoljno iskorišteni. 

Stoga, cilj ovog projekta jeste prikupljanje i trajno čuvanje primarnih podataka iz svih projekata finansiranih od strane Regionalnog programa za promociju istraživanja u zemljama Zapadnog Balkana u periodu od 2008. do 2016. godine. 

Svi podaci će inicijalno biti pohranjeni u FORS bazi Švicarskog centra za ekspertizu u društvenim naukama, a nakon završetka prikupljanja biće trajno sačuvani u SEEDS bazi podataka (South Eastern European Data Services). 

U Bosni i Hercegovini projekat implementira Centar za društvena istraživanja Analitika u partnerstvu s Švicarskim centrom za ekspertizu u društvenim naukama FORS, Univerziteta u Lozani, a finansiran je od strane Regionalnog programa za promociju istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP).

 

Publikacije

Ovaj projekt nema objavljenih publikacija

Događaji

Nema planiranih događaja u narednih 6 mjeseci.

Donatori

Regionalni program za promociju istraživanja na Zapadnom Balkanu

Osoblje

Tarik Jusić
Selma Korlat